Няма раздвояване. Има едно ДПС и отцепници. Ахмед Доган е от

...
Няма раздвояване. Има едно ДПС и отцепници. Ахмед Доган е от
Коментари Харесай

Пеевски: Има едно ДПС - ново начало без деребеи, Ахмед Доган е от земеделците

Няма раздвоение. Има едно Движение за права и свободи и отцепници. Ахмед Доган е от земеделците.

 

Това съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски във връзка размяната на тъжби в съда сред двете фракции - и към Пеевски, и към Доган.

По думите на Пеевски всички, които са изменили на Движение за права и свободи, са се самоизключили. 

" Движение за права и свободи отива на избори. Друга тематика няма. Единственото нещо, което мога да кажа на нашите гласоподаватели, е ново начало без деребеи ", уточни той. 

 

За Пеевски тематиката с регистрацията за вота към този момент е завършила.  " Движение за права и свободи - Ново начало е на избори, това е най-нормалното ", сподели той.

 

Той не утвърждава концепцията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за връщане на изборните правила към тези от 2009 година " Нищо не би трябвало да се трансформира. Виждали сме това с мажоритарната - не е ок, за нас системата работи добре. Промени не трябват ", отсече ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи. 


Припомняме, че на 11 септември Върховният административен съд (ВАС) задължи ЦИК да записва обединението към Делян Пеевски за парламентарните избори. Магистратите одобриха, че те първи са подали заявката в Комисията. Междувременно нощес Централната изборна комисия записва обединението " ДПС-Ново начало "  на Пеевски за предварителните парламентарните избори на 27 октомври и отхвърли да записва партия „ Движение за права и свободи “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР